Start Nederlandse seizoen | Golfersmagazine

DP World Tour
Het is bepaald geen teken van kracht de voormalige Europese Tour weer een gat in het speelschema heeft. Weliswaar telde The Masters ook mee voor de ranking, maar het gros van de spelers – ook de Nederlanders – kan pas vanaf 21 april in actie komen. Dan worden er twee toernooien aan de Spaanse oostkust gespeeld: het ISPS Handa Championship in Spain in het Catalonia Championship.

PGA Tour
Weststrijd:
RBC Heritage
Data: 14 – 17 April 2022
Baan: Harbor Town Golf Links, Hilton Head, South Carolina (VS)
Length: 6.511 meters
By: 71
Prijzengeld: $8,000,000
Live Scoring: Vanaf donderdag 14.00 uur via website PGA Tour
Television: All dagen live op Golf TV. Meer informatie over de uitzendtijden vindt u hier. Ziggo Sport Golf zendt woensdag 20 april van 17.30 – 18.30 uur een samenvatting uit.
Mooie name: Cameron Smith, Justin Thomas, Collin Morikawa, Dustin Johnson, Jordan Spieth, Shane Lowry, Patrick Cantlay in Sungjae Im
Winnaar in 2021: Stewart Cink (VS)
Laatste vijf winnaars: 2021 – Stewart Cink (VS), 2020 – Webb Simpson (VS), 2019 – CT Pan (Twn), 2018 – Satoshi Kodaira (Jap), 2017 – Wesley Bryan (VS)
Bijzonderheden: Dit kampioenschap wordt traditioneel de week na The Masters gespeeld en het is altijd opvallend hoeveel goede spelers naar de oostkust reizen.
In 1969 werd de eerste editie op de toen nieuwe baan van Harbor Town gespeeld en het kampioenschap kreeg wel regelmatig nieuwe sponsoren, maar verhuizen deed de organisatie niet.
Het lijstje met de vijf laatste winnaars toont aan dat dit geen course voor powergolf is. Natuurlijk, het helpt altijd om lengte te hebben, maar je hebt op dit ontwerp van Pete Dye vooral veel precisie nodig. Ook al omdat de meeste greens vrij klein zijn.
De holes slingeren zich door een bos- en waterrijke omgeving maar de laatste hole past total niet in het ontwerp. Het is een moerasachtige, open hole met de vuurtoren van Harbor Town als baken.
De laatste Europese winnaar? Graeme McDowell in 2013.

LPGA Tour
Deze week (April 13 – 16) wordt in de staat Hawaii het Lotte Championship gespeed. Dewi Weber en Anne van Dam staan ​​op de deelnemerslijst. Het wordt voor Van Dam het eerste toernooi van het seizoen van de LPGA Tour
Ziggo Sport Golf zendt maandag 18 april van 19.30 – 21.30 uur een samenvatting uit.

Ladies European Tour / Asian Tour
Pasqualle Coffa doet van 13 – 16 april mee aan de Asian Mixed Stableford Challenge. Aan dit toernooi komen speelsters van de Ladies European Tour en spelers van de Asian Tour aan de start.
De met 750 duizend dollar gedoteerde wedstrijd wordt georganiseerd op de Siam Golfclub bij het Thaise Pattaya.
Komt de naam bekend voor? Yesterday werd afgelopen week ook een ‘gemengd’ toernooi gespeeld: de Asian Mixed Cup.
Ziggo Sport Golf zendt op woensdag 20 april van 20.00 – 21.00 uur een samenvatting uit.

Challenge Tour
Het toernooi in Tanzania is stilletjes van de kalender gehaald en het duurt ruim een ​​maand (…) eer er weer wordt gespeeld. Het volgende toernooi is het Spaans Challenge Open en dat wordt van 19 – 22 mei op Novo Sancti Petri bij Cadiz gespeeld.

Satellite Tours
De Alps Tour vervolgt het seizoen van 13 – 15 april met het Abruzzo Open dat onder de rook van Pescara wordt gehouden.
Of Red Sea Ain Sokhna Classic is het volgende toernooi van de Pro Golf Tour: van 12 – 14 april.

NGF Competition
De vierde speelronde van de Hoofdklasse wordt op zaterdag 23 april gespeeld. Met Pasen heeft iedereen even vakantie of doet mee aan de Voorjaarswedstrijd (zie hieronder).

NGF Wedstrijden
Het seizoen wordt traditioneel geopend met de Voorjaarswedstrijd. In een grijs verleden waren dat er twee met 36 holes per dag. Mannen en vrouwen speelden op verschillende banen.
Al een paar jaar is alles gecombineerd en teruggebracht tot één 36 holes wedstrijd, verspreid over twee dagen – op dezelfde baan.
Een fors aantal van de betere Nederlandse spelers en speelsters (127 inschrijvingen) doet op 15 en 16 april (vrijdag – zaterdag) mee op De Stippelberg (foto boven).

Oranje over de grens
Er staat deze maand voor de Nederlandse jeugdspelers en -speelsters heel wat op de rol. Te beginnen met een Vierlanden-toernooi in Wales en twee mooie kampioenschappen in Frankrijk.
Quadrangular Girls & Boys U16
April 12 – 14
Tegenstanders: Schotland, Wales, Ireland
Baan: Pyle & Kenfig, Wales
Spelers to speelsters: Denny Kloeth, Björn Driessen, Ian Groenendijk, Kayden Chang, Dene Vos, Jonathan Scholten, Yfke Vos, Irisa Kasirin, Sofie Nooij and Marieke Ebens
Frans Internationaal Boys Amateur Kampioenschap
April 14 – 18
Baan: Les Aisses Golf, Frankrijk
Spelers: Thijmen Batens, Loran Appel and Abel Derksen
Frans Internationaal Lady Juniors Kampioenschap
April 14 – 18
Baan: Saint Cloud Golf Club, Frankrijk
Speelsters: Anne-Sterre den Dunnen, Lauren Holmey, Noa van Beek and Rosanne Boere
Girls U16 Amateur Championship
April 22 – 24
baan: Enville, England
Speelster: Lynn van der Sluijs
Chantilly International U14 Trophy
April 22 – 24
baan: Golf de Chantilly, Frankrijk
Spelers in speelster: Youp Orsel, Philip van Oosten, Stijn Egging and Sofie Nooij

.

Leave a Comment