Viaplay aanbod – Alle sporten, films, series in Nederland

Viaplay is een splinternieuwe streamingdienst in Nederland met een gecombineerd aanbod van films, series en sporten. De video on demand-dienst is eigendom van Nordic Entertainment Group (NENT), een Zweeds bedrijf. Yesterday vind je wat er allemaal te vinden is aan content op de videodienst en wat er in de toekomst nog verwacht wordt.

Aanbod van films en series op Viaplay

Voorheen was er nog wat onduidelijkheid over het aanbod van films, series en sporten op Viaplay in Nederland, maar sinds de lanceing is duidelijk wat het bedrijf achter de streamingdienst (NENT Group) allemaal aan de videodienst toevoegt. Een aantal belangrijke steunpilaren van het aanbod zijn Viaplay Originals, hayu, DreamWorks Animation, STARZ(PLAY) & Lionsgate, 3rd party content in sport. In het onderstaande overzicht vind je wat hiervan nu allemaal op de streamingdienst te vinden is en onder de tabel lees je wat we allemaal kunnen verwachten op het gebied van films, series en sportuitzendingen.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formula 1, darts, voetbal, etc.), films in series ✅

Viaplay Originals

Viaplay is van plan om flink de concurrence met andere video on demand-platforms aan te gaan. Zo worden er buitenlandse producties toegevoegd, maar ook originle Dutch shows als Dragon’s Den in Something Stupid + From Schuldige. Verder heeft Viaplay laten weten tien bekende Nederlanders te hebben gevonden voor een seizoen van Celebrity Masterchef, met onder andere Victor Abeln, Jeangu Macrooy, Jetske van den Elsen, Amijé van der Laan en Freddy Tratlehner. From sterrenjury bestaat uit Soenil Bahadoer, Angélique Schmeinck en Joël Broekaert.

Bovendien worden er nog first 60 aan de planning voor dit jaar toegevoegd. Een paar grote Viaplay Originals die je kunt kennen uit het buitenland en die ook op de streamingdienst verschijnen, zijn onder andere Supporter, Honor, love me, The Lawyer, The Truth Will Out, Threesome in Pernilla. Daarnaast zijn een paar grote lanceringen van 2022 de series Litvinenko, Limbo, Karma and Jonar, Elvira in North Sea Connection.

hayu

Heb je ooit van de streamingdienst hayu gehoord? Je kunt hier op de officiële website van hayu een kijkje nemen. Deze streamingdienst focust zich volledig op reality-TV. Een paar dagen voor de lancering van Viaplay in Nederland maakte de streamingdienst bekend de handen ineen te slaan met hayu, waardoor er meer dan 8.000 afleveringen reality-TV online zouden verschijnen.

Hierdoor mogen we op Viaplay bekende toptitels uit dit genre verwelkomen, waaronder The Real Housewives, Below Deck, Keeping Up With the Kardashians en natuurlijk alle spin-offs van deze razend popular realityprogramma’s. De programma’s van hayu zij zonder aanvullende kosten kosten te streamen voor iedereen die een subscription op Viaplay heeft. Het is interesting om op te merken dat Viaplay door deze zet de versplintering van het streaminglandschap in Nederland tegengaat.

Dreamworks Animation

Op het moment van schrijven zijn ze nog niet zo ver bij Viaplay, maar binnenkort mogen we een behoorlijke bibliotheek aan geanimeerde toptitels van DreamWorks Animation op de streamingdienst verwelkomen. Dat maakt het video on demand-platform een ​​paar weken geleden bekend. Hierdoor wordt Viaplay vanaf het voorjaar van 2022 de exclusieve thuisbasis van de series van DreamWorks. De jonge kijkers van Viaplay kunnen straks vermaakt worden door 400+ afleveringen van DreamWorks TV shows.

Deze series zijn gebaseerd op bekende films, maar ook een aantal van deze zelf movies (zoals Shrek in kung fu panda) worden toegevoegd. Een greep uit de series: Madagascar: A Little Wild, Abominable & The Invisible City, The Croods: Family Tree, Dragons: The Nine Realms, Dragons Rescue Riders: Heroes of the Sky, TrollsTopia, dodger in take note.

STARZ(PLAY) in Lionsgate

Direct bij de lancering van Viaplay op 1 maart 2022 werd duidelijk dat er een veel bredere bibliotheek dan alleen eigen Originals op de streamingdienst verscheen. Slechts een paar dagen voor die premiere kwam nog het nieuws naar buiten dat het video on demand-platform de thuisbasis werd van STARZPLAY in Nederland, waardoor STARZPLAY Originals, samen met STARZPLAY’s line-up van films en series van Lionsgate en andere Hollywood-studio’s op de streamingdienst zouden verschijnen.

Wave of STARZPLAY Originals zitten waarschijnlijk wel een paar toptitels die je al kent, waaronder BMF, Heels, blindspotting, Run the World, Gaslit, ShiningVale, dangerous links, Becoming Elizabeth, power-book in The Spanish Princess. Lionsgate movies houden onder andere titles in als American Pie, dirty dancing, Gangs of New York from Twilight Saga. Verder worden er ook nog extra aangekochte titles naar de streamingdienst gebracht, waaronder Normal People, Brave New World, Gangs of London, Castle Rock, Pennyworth, Dr Death, The Stand, The Capture in Animal Kingdom.

Overige 3rd party content

Naast al deze samenwerkingen staat er nog veel andere content op de radar van NENT Group voor Viaplay. Zo kunnen losse uitzendrechten worden aangekocht voor films en series waarvan het bedrijf verwacht dat er veel mensen graag naar zullen kijken. Dat lijkt er op het model wat competitoren als Netflix toepassen, maar ook nieuwkomer HBO Max heeft deze tactiek voor Nederland al aangekondigd.

Daarom liet de videodienst eerder al weten titels aan te kopen die in handen zijn van de grootste Hollywood-studio’s, waaronder MGM, sony in wiip. De tijd zal leren welke titels wanneer aan de streamingdienst toegevoegd zullen worden, maar hieronder vallen oa Men in Black, tomb Raider, Walker, Dr Death, The Capture (allemaal direct online) en later ook Jumanji: The Next Level, Jumanji: Welcome to the Jungle, Bad Boys for Life, Charlie’s Angels in sea.

Viaplay aanbod sport van

Viaplay heeft naast een grote selectie van films en series ook veel sporten tegen de abonnementsprijs van €13.99 per maand. Er zal waarschijnlijk in de loop der tijd een hele lijst met beschikbare sporten gelanceerd worden, maar voorlopig weten we onder andere van het onderstaande lijstje dat ze op de videodienst te vinden zijn.

→ Ga direct naar alle sporten op de officiële website van Viaplay 🏁

  • Formula 1
  • Voetball: Bundesliga
  • Voetbal: vrouwencompetitie Zweedse Damallsvenskan
  • Voetbal: vrouwencompetitie Italiaanse A-serie
  • Voetbal: Premier League (sinds augustus 2022)
  • PDC Darts
  • Matchroom pool snooker
  • MMA (Mixed Martial Arts): K.S.W.

De dur van de contracten verschilt per sport. Zo weten we dat de rechten voor de Premier League in Nederland zijn aangekocht voor 6 jaar, gelijktijdig met diezelfde rechten voor Polen, Estland, Letland en Litouwen. Verder zijn er op de sportpagina van Viaplay al heel wat Original programma’s te vinden die het laatste nieuws en de meest indrukwekkende momenten behandelen. Zo kun je kijken naar by Max Verstappen-documentary Lion Unleashedmaar zijn ook F1 Talks, Season Shakedown F1, F1 2021: Het Titanenduel, Legends of the Bundesliga, The Kings, 4th and Forever: Alcoa, FC Bayern World Squad in The Darts Show op Viaplay te bekijken.

In de Scandinavische landen kun je op dit moment op Viaplay ook genieten van de Champions League bij voetbal, UFC, NHL en NFL. Over deze rechten is voor Nederland nog niets bekend. Overigens is Viaplay niet de enige streamingdienst die sport uitzendt, want bij discovery+ worden alle sporten die onder het kanaal Eurosport vallen uitgezonden.

Meer informatie over deze streamingdienst op Streamwijzer

Streamwijzer is de vergelijker van streamingdiensten in Nederland, dus je vind hier allerlei informatie over Viaplay, maar ook over andere streamingdiensten. Daarnaast verschijnt hier het laatste film- en serienieuws. Deze website biedt een overzicht van meerdere films en series van Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, Ziggo Movies en Series, Amazon Prime Video, Disney+, NLZIET, NPO Plus, discovery+, Pathé Thuis, Viaplay en Film1.

Leave a Comment